Gebintdrempel: verschil tussen versies

Uit AgriWiki
Ga naar: navigatie, zoeken
(Nieuwe pagina aangemaakt met 'Verbindingsbalk tussen de ondereinden van de stijlen van een dwarsgebint, rustend op een stenen fundering. Dit element komt speciaal voor ter weerszijden van...')
 
Regel 1: Regel 1:
Verbindingsbalk tussen de ondereinden van de [[stijl|stijlen]] van een dwarsgebint, rustend op een stenen fundering. Dit element komt speciaal voor ter weerszijden van de dwarse inrit bij eenbeukige Zuid-Limburgse schuren.  
+
Een gebintdrempel is een [[onderdelen van gebinten|onderdeel van een gebint]]. Het is een verbindingsbalk tussen de ondereinden van de [[stijl|stijlen]] van een dwarsgebint, rustend op een stenen fundering. Dit element komt speciaal voor ter weerszijden van de dwarse inrit bij eenbeukige Zuid-Limburgse schuren.  
  
 
===Verder lezen===
 
===Verder lezen===

Versie van 20 jul 2012 om 13:19

Een gebintdrempel is een onderdeel van een gebint. Het is een verbindingsbalk tussen de ondereinden van de stijlen van een dwarsgebint, rustend op een stenen fundering. Dit element komt speciaal voor ter weerszijden van de dwarse inrit bij eenbeukige Zuid-Limburgse schuren.

Verder lezen

Bron

G. Berends, Historische houtconstructies in Nederland, Arnhem 1999, p. 53.