Utrecht, Eemland: verschil tussen versies

Uit AgriWiki
Ga naar: navigatie, zoeken
(Nieuwe pagina aangemaakt met '===Eemland=== Een klein maar bijzonder onderdeel van het Utrechtse weidegebied is tenslotte het Eemland, in het uiterste noordoosten van de provincie. Dit kleig...')
 
Regel 1: Regel 1:
 
===Eemland===
 
===Eemland===
Een klein maar bijzonder onderdeel van het [[Utrechtse weidegebied]] is tenslotte het Eemland, in het uiterste noordoosten van de provincie. Dit kleigebied vormt een enclave binnen de haar aan alle zijden omringende zandgronden. Hier heeft zich te midden van het traditionele halletype voor het gemengde bedrijf in de loop der tijd een eigen voerdeelvariant ontwikkeld, die in verschillende opzichten nauw aansluit bij de boerderijen in het westelijke deel van de provincie.
+
Een klein maar bijzonder onderdeel van het [[Utrechts weidegebied]] is tenslotte het Eemland, in het uiterste noordoosten van de provincie. Dit kleigebied vormt een enclave binnen de haar aan alle zijden omringende zandgronden. Hier heeft zich te midden van het traditionele halletype voor het gemengde bedrijf in de loop der tijd een eigen voerdeelvariant ontwikkeld, die in verschillende opzichten nauw aansluit bij de boerderijen in het westelijke deel van de provincie.
  
 
[[categorie:Regionale verschillen]]  
 
[[categorie:Regionale verschillen]]  

Versie van 3 mrt 2016 om 14:10

Eemland

Een klein maar bijzonder onderdeel van het Utrechts weidegebied is tenslotte het Eemland, in het uiterste noordoosten van de provincie. Dit kleigebied vormt een enclave binnen de haar aan alle zijden omringende zandgronden. Hier heeft zich te midden van het traditionele halletype voor het gemengde bedrijf in de loop der tijd een eigen voerdeelvariant ontwikkeld, die in verschillende opzichten nauw aansluit bij de boerderijen in het westelijke deel van de provincie.Utrecht Regionale verschillen