Bewerken van De nisschouw

Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Waarschuwing: U bent niet aangemeld. Uw IP-adres zal voor iedereen zichtbaar zijn als u wijzigingen op deze pagina maakt. Wanneer u zich aanmeldt of een account aanmaakt, dan worden uw bewerkingen aan uw gebruikersnaam toegeschreven. Daarnaast zijn er andere voordelen.

Deze bewerking kan ongedaan gemaakt worden. Hieronder staat de tekst waarin de wijziging ongedaan is gemaakt. Controleer voor het opslaan of het resultaat gewenst is.

Huidige versie Uw tekst
Regel 5: Regel 5:
  
 
===De nisschouw als luxe schouw===
 
===De nisschouw als luxe schouw===
Wanneer de nisschouw zich in het voorhuis bevindt, loopt de [[kroonlijst]] van de nisschouw vaak over de gehele breedte van de woonkamer door. De kopse kanten van de zijwanden, die de schouwboezem dragen, zijn vaak met houten [[pilaster|pilasters]] of [[tegelpilaster|tegelpilasters]] afgewerkt. Bij een nisschouw kan de schouwboezem ook geheel of gedeeltelijk gedragen worden door de zijwanden van het vertrek. Een nisschouw in het voorhuis werd vaak gecombineerd met één of twee bedsteden die zich dan aan weerszijden of aan één zijde van de nisschouw bevonden.
+
Wanneer de nisschouw zich in het voorhuis bevindt, loopt de [[kroonlijst]] van de nisschouw vaak over de gehele breedte van de woonkamer door. De kopse kanten van de zijwanden, die de schouwboezem dragen, zijn vaak met houten [[pilaster|pilasters]] of [tegelpilaster|tegelpilasters]] afgewerkt. Bij een nisschouw kan de schouwboezem ook geheel of gedeeltelijk gedragen worden door de zijwanden van het vertrek. Een nisschouw in het voorhuis werd vaak gecombineerd met één of twee bedsteden die zich dan aan weerszijden of aan één zijde van de nisschouw bevonden.
  
 
===De 19-eeuwse nisschouw===
 
===De 19-eeuwse nisschouw===

Al uw bijdragen aan Agriwiki kunnen bewerkt, gewijzigd of verwijderd worden door andere gebruikers. Als u niet wilt dat uw teksten rigoureus aangepast worden door anderen, plaats ze hier dan niet.
U belooft ook dat u de oorspronkelijke auteur bent van dit materiaal of dat u het hebt gekopieerd uit een bron in het publieke domein of een soortgelijke vrije bron (zie Agriwiki:Auteursrechten voor details). Gebruik geen materiaal dat beschermd wordt door auteursrecht, tenzij u daarvoor toestemming hebt!

Annuleren Hulp bij bewerken (opent in een nieuw venster)